maja 05, 2020

Sałatka obiadowa

W sezonie na własne warzywa uwielbiam podawać do obiadu sałatę z różnymi dodatkami. Ta wersja jest według mnie najlepsza. Robię ją zawsze na niedzielny obiad kiedy przyjeżdżają dzieci i wnuki.




Składniki:
1 główka małej sałaty
pęczek koperku
pęczek szczypiorku
natka pietruszki
sól, pieprz
2/3 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
1 łyżka majonezu



Sałatę myję, rwę na małe kawałki i wrzucam do miski. Koperek, szczypiorek i natkę pietruszki siekam drobniutko i dorzucam do miski. Czosnek przeciskam przez praskę, dodaję majonez i śmietanę, dokładnie mieszam. Dodaję sos do sałatki, solę, pieprzę i wszystko mieszam. Podaję do obiadu.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © Wrzuć na ruszt , Blogger