maja 13, 2020

Kotleciki po żydowsku

Przepis na te pyszne kotleciki dostałam od wnuczki. Byłam sceptycznie nastawiona, ale faktycznie są bardzo smaczne. Nawet mój mąż - tradycjonalista - je polubił.
dania obiadowe, kotlety, kotlety z piersi kurczaka, kotleciki siekane, kotlety z kurczaka, kotlety po żydowsku, kotlety z serem i pieczarkami, kotleciki z pieczarkami i serem




Składniki:
0.5kg piersi z kurczaka
1 łyżka majonezu
1 jajko
120g pieczarek
1 cebula
3-4 łyżki startego żółtego sera
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżka mąki pszennej
sól, pieprz do smaku
można dodać koperek, natkę pietruszki, słodką paprykę, chilli - wedle uznania



Wykonanie:
Piersi z kurczaka myję, osuszam i kroję w kostkę. Dodaję starty ser, pokrojone pieczarki i resztę składników. Wszystko dokładnie mieszam na jednolitą masę. Smażę kotleciki z obydwu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Podaję z ziemniaczkami i surówką.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © Wrzuć na ruszt , Blogger