Składniki:
0.5 kg mielonego mięsa ( szynki wieprzowej i karkówki pół na pół)
1 jajko
1 duża cebula
1 duża cebula
2/3 łyżki bułki tartej
łyżeczka posiekanego koperku
łyżeczka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz, majeranek
Do mięsa mielonego dodaję jajko, posiekaną drobniutko cebulę, bułkę tartą, koperek, pietruszkę i przyprawy. Wszystko wyrabiam ręką aż składniki ładnie się połączą, jeżeli trzeba dosypuję jeszcze odrobinę bułki tartej. Formuję nie za duże kotlety, obtaczam je w bułce tartej i smażę na mocno rozgrzanym oleju z obydwu stron na niewielkim ogniu do momentu uzyskania złotego koloru.
łyżeczka posiekanego koperku
łyżeczka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz, majeranek
Do mięsa mielonego dodaję jajko, posiekaną drobniutko cebulę, bułkę tartą, koperek, pietruszkę i przyprawy. Wszystko wyrabiam ręką aż składniki ładnie się połączą, jeżeli trzeba dosypuję jeszcze odrobinę bułki tartej. Formuję nie za duże kotlety, obtaczam je w bułce tartej i smażę na mocno rozgrzanym oleju z obydwu stron na niewielkim ogniu do momentu uzyskania złotego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz